tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulurauha työmaalle

Remonttityömaa on rauhoittunut ja hommat jatkuvat vasta loppiaisen jälkeen. Ennen joulurauhan laskeutumista viimeisteltiin keittiö ja pohjatyöt pääpiirteittäin.Keittiön takaseinän viimeistelyä pohdittiin pitkään ja hartaasti ja aivan viime metreillä päädyttiin toteuttamaan pintaan erittäin vaalean harmaa Stucco-käsittely. Käsittelyyn kuului viimeisenä vaiheena vielä vahaus, joka tekee maalipinnasta kovan ja (toivottavasti) helpon puhdistaa. Kuvissa tuo pinta ei näytä oikeastaan miltään, joten asiasta kiinnostuneet voivat aikanaan tulla paikan päälle toteamaan lopputuloksen.Noin ylipäänsä keittiön suhteen tuntemukset ovat hieman ristiriitaiset. Itse olen lopputulokseen pääpiirteittäin tyytyväinen, tosin vasta varsinainen käyttö paljastaa, kuinka hyvin keittiön suhteen ollaan onnistuttu. Itse keittiö on tilaltaan kuitenkin verrattain pieni, joten ihmeisiin ei ollut mahdollisuuksia tai ainakaan sellaisia ei suunnitteluvaiheessa keksitty. Ehkäpä syy epävarmaan oloon onkin juuri siinä, ettei kunnollista "ahaa"-hetkeä saavutettu.Aivan viime töikseni ennen joulun viettoon rauhoittumista kirjailin lyhyen reklamaatiokirjelmän keittiöfirmaan. Mistään hirvittävän suurista huomautuksista ei ollut kyse, mutta kalusteet kärsivät pieniä kolhuja asennuksessa ja muutamat yksityiskohdat eivät vastanneet ennakkokäsityksiä ja sopimuksia. Keittiön asennus ei siis mennyt kerralla täysin putkeen. Yllättyneitä olivat: ____ ja _____ sekä myös _____.

Asentajien mukaan astianpesukoneen luukun aukeaminen testattiin. Itse olimme lopputuloksesta hieman eri mieltä.


Asunnosta puuttuu vielä lattia, pintamaalit, sähkötöiden viimeistely sekä käytännössä kaikki kiintokalusteet. Kalusteet eivät kuulu pääurakoitsijan työn laajuuteen, mutta omien töidensä suhteen urakoitsija lupasi asunnon olevan valmis tammikuun puolenvälin tienoilla. Muutamista lisätöistä oli vielä puhetta, jotka venyttävät aikataulua parilla työpäivällä, mutta periaatteessa kaikki ovat tällä hetkellä luottavaisia, että asuntoon voisi muuttaa sisään tammikuun kolmannella viikolla.

Omalla työlistalla on edelleen pituutta, sisältäen mm. jalkalistojen ja vaatehuoneen säilytysjärjestelmän hankinnan sekä asennuksen, vaatekaappien tilaamisen, narikan toteuttamisen, jne. Näihin kuitenkin palataan vasta joulun pyhien jälkeen.

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon ja keskittyä nauttimaan notkuvasta ruokapöydästä, hyvästä seurasta ja lasten peittelemättömästä riemusta. Toivotan kaikille blogin lukijoille rauhallista joulua ja latautumista uuden vuoden haasteisiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti