keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Loppusuora

Joulurauha työmaalla jatkuu edelleen vielä vajaan viikon ajan, mutta remontin lopun lähestyminen alkaa jo selvästi tuntua tässä päässä. Joulua anoppilassa viettäessä käytin luppohetkiä hyödykseni jo kasailin loput tehtävät aikajanalle. Erisuuruisia tehtäviä on tullut mieleen lähes päivittäin viimeisen viikon aikana ja tehtävälista kasvaa kasvamistaan. Toistaiseksi en kuitenkaan ole keksinyt mitään sellaista, joka aiheuttaisi isompaa sydämen tykytystä.

Vastaavan projektisuunnitelman olisin toivonut näkeväni jo urakan alussa ja vähintään tehtyjä töitä olisi pitänyt itse tajuta merkitä aikajanalle projektin kuluessa, ihan jo pelkästään mahdollisia tulevia remonttiurakoita silmälläpitäen. Parempi kai kuitenkin myöhään kuin milloinkaan.

Tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata, että irtisanomisilmoituksen tekeminen on jo merkitty tehdyksi. Luottamus projektin valmistumiseen tammikuun aikana on tällä hetkellä sillä tasolla, että uskallamme luopua nykyisestä katosta päämme päällä kuluvan kuun lopussa. Itse asiassa myös muuttosiivous sekä muuttofirma on jo varattu ja tavarat on tarkoitus siirtää uuteen osoitteeseen perjantaina 24. päivä.

Hommat työmaalla jatkuvat loppiaisen jälkeen ja seuraavan kolmen viikon aikana asunnossa on tarkoitus viimeistellä lattian tasoitustyöt, asentaa parketti ja maalata pinnat lopulliseen kuntoon. Omalle kontollemme olemme ottaneet vaatehuoneen hyllyjen kasaamisen sekä jalkalistojen lopullisen maalauksen. Ei paljoa, mutta saammepa edes mahdollisuuden liata omat remonttivaatteemme.

Pääurakoitsijamme lupasi asunnon muuttokuntoon jo perjantaiksi 17. päivä, mutta pyysimme itse muutamia lisätöitä, kuten yhden säilytetyn vanhan kaapin muuntamisen ulkovaatekäytöstä astiakaapiksi, ikkunoiden rakoventtiilien asentamisen sekä ovien ja karmien hionnan ja maalauksen. Näihin töihin on nyt varattu vielä muutama päivä tammikuun kolmannelta viikolta, mutta viimeistään silloin hommien pitäisi olla paketissa.
 
Isoimmat päätöstä odottavat asiat ovat parketin valinta, vaatekaappien valinta ja tilaus sekä narikan suunnittelu. Oikeastaan ainut sisäänmuuttoa estävä asia näistä on parketin valinta, mutta tuokin olisi tarkoitus hoitaa mahdollisesti jo tänä iltana.

Lähestyvä muutto on saanut ajatukset uudesta asunnosta pikku hiljaa positiivisessa mielessä liikkeelle. Kaaos remonttityömaalla on väistymässä mielessä hiljalleen taka-alalle ja mielikuvat uudesta kodista ovat vallanneet oman nurkkansa, joka kasvaa päivä päivältä. Loppusuoralla ollaan, vaikkei maalia aivan vielä näykään.

2 kommenttia:

  1. Tilataan yksi urakka-excel tännepäin! Sen verran hyvältä näytti, että mielellään kopioisin suoraan omaan projektiimme! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu kahville (tai kutsu teille), niin katsotaan perusteet kuntoon.

      Poista