keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Maaliviivalla

Muutto häämöttää kuluvan viikon lopussa ja remontti- sekä pakkauskiireiden johdosta urakan edistymisestä raportointi on jäänyt vähille. Nytkään ei kummoisiin satuiluihin ole aikaa, mutta lyhyt raportti kuitenkin kiinnostuneiden iloksi.

Remontissa alkaa todella olla loppu jo näkyvissä. Tätä kirjoittaessa sähkökytkennät on pääpiirteissään tehty ja ainoastaan parista paikkaa enää pilkottaa johdonpätkät seinästä. Vaatehuoneen lisävalo sekä samaisen huoneen listojen päällä kulkevat sähköjohdot ovat vielä asentamatta paikoilleen, mutta muuten alkaa olla valmista tällä rintamalla.

Paljas betoni peittyi pala kerrallaan uuden lautaparketin alle.


Lattia on saatu kokonaisuudessaan asennettua sitten edellisen kirjoituksen. Jalkalistoista viimeiset asennetaan käsittääkseni aivan viime metreillä, sillä listoittamaton huone on toiminut varastotilana remontin loppuvaiheessa.

Etukäteen sovitusta huolimatta yksi huone ehdittiin listoittaa käyttämällä naulatulppia. Tämän jälkeen asennustekniikka syystä tai toisesta vaihtui. Toivon mukaan tämäkin saadaan vielä korjattua. 


Mennyt viikonloppu kului itseltä ja vaimolta lähes kokonaisuudessaan työmaalla. Tarve päästä tekemään edes jotain remontin eteen otti vallan ja pääsimme puuhailemaan asuntoon isoäidin tultua lastenvahdiksi. Vaimollani kului oikeastaan koko viikonloppu jalkalistojen maalaamiseen, eikä hommaa saatu edes vielä loppuun.

Tehtaalla valkoisiksi maalatut jalkalistat maalattiin vielä asennuksen jälkeen. Milläkö värillä? Valkoisella tietysti.

Itse vietin käytännössä molemmat päivät pienessä, parin neliömetrin kopissa eli vaatehuoneessa.Vanha, nuhjuinen vaatehuone sai ensin pintaansa pari kerrosta valkoista maalia. Huoneesta maalattiin sekä seinät että katto. Pinnat oli aikanaan jätetty melko karkeaan kuntoon ja maalin menekki yllätti ainakin allekirjoittaneen. Toinen kerros maalia saatiin juuri ja juuri kaavittua työmaalle jätettyjen purkkien pohjista, mutta lauantain päätteeksi oli pakko rynnätä vielä rautakauppaan hakemaan täydennystä.

Sunnuntaina aloitin varsinaisen kalustamisen. Vaatehuoneeseen oli jo etukäteen hankittu kasa Elfa-hyllyn osia ja olin iltapuhteiksi lyhentänyt molempien seinien kantokiskot oikean mittaisiksi. Pystykiskoihin en sen sijaan ollut uskaltanut koskea kokeilematta ja näiden sahailussa kuluikin tunti jos toinenkin. Iltapäivällä olivat hyllyt periaatteessa valmiita ja lyhyen kokeiluhetken jälkeen purin kaikki pois ja kuskasin takaisin varastoon odottamaan muuttopäivää. Päivän lopuksi vielä kolmas maalikerros pintaan ja yksi huone on käytännössä valmis sisäänmuuttoa varten. Tai no, remonttimiesten pitää vielä asentaa lattialle matto ja jalkalistat, mutta tämä lienee melko pieni homma.

Metalliputkien ja -tankojen sahaaminen (huonolla) rautasahalla käy pidemmän päälle voimille.

Vielä edellisen viikon alussa tilanne työmaalla näytti maallikon silmiin melko lohduttomalta ja ajatus lähestyvästä muutosta ahdisti melkoisesti. Viikon aikana on edistyminen ollut kuitenkin nopeaa ja viimeisille työpäiville jää hommaa lähinnä pienten korjausten ja pintatöiden muodossa.

Muuttolaatikotkin saatiin käyttöömme jo hyvissä ajoin ja pakkaamista on pikkuhiljaa aloitettu. Tuo rupeama jatkuu pitkin viikkoa ja toivon mukaan tavarat saadaan laatikoihin viimeistään torstai-iltana. Pitkän aikaa loppumattomalta tuntunut remontti on viimein kääntymässä kohti päätöstään ja asunto muuttuu tulevana viikonloppuna konkreettisesti perheemme kodiksi. Kuluva viikko tulee olemaan kiireinen ja jännityksellä seuraan, sujuuko kaikki kunnialla loppuun saakka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti