maanantai 30. syyskuuta 2013

Avaimet käteen

Uuden asunnon hallinta siirtyi viimein meille, kun edellinen asukas toimitti nipun avaimia muutaman päivän sovittua aikaisemmin. Jälkeensä asunnolle he jättivät pinon vanhoja Tammen kultaisia lastenkirjoja sekä muutamia asukkaan vanhoja leluja, mukaan lukien kuvassa näkyvän peltisen leikkiauton. Edellisen kerran asuntoa ostaessa jälkeen jätetyt tavarat lähinnä nostivat ärsytyskynnystä muuttovaiheessa, mutta tällä kertaa asiasta oli sovittu etukäteen ja tavarat päätyvät meillä varmasti lasten leikkeihin. Lapsemme ihastuivat lahjoituksiin ikihyviksi ja onnistuivat jopa saamaan aikaan uuden asunnon ensimmäisen riitansa, koskien samaista leluautoa. Tästä huolimatta, suuret kiitokset "perinnöstä" U & T!

Heti seuraavana päivänä ryntäsimme ensimmäistä kertaa tulevalle työmaalle ja vastaanotimme jopa ensimmäiset vieraamme. Omien sorkkarautojensa kera.

Päätimme hoitaa jonkin osuuden remontista itse, sekä säästösyistä että halusta tehdä jonkinlainen työpanos uuden asunnon remontoimisen eteen. Mukaan saimme pari apumiestä, lähes yllättäen ja pyytämättä. Tuli todistettua, ettei innokkaampia purkajia taida ollakaan kuin joukko toimistohommiinsa tympääntyineitä tietotyöläisiä. Ensimmäisenä päivänä saatiin melko paljon aikaan, kun kyytiä saivat niin lattialistat, makuuhuoneiden kaapit kuin vaatehuone sekä narikkakin. Kiitokset vielä remonttiavusta isälleni ja Katrille. Huippuhomma!

 
Vastaavia kiinnikekasoja löytyi purkuhommien jäljiltä lähes joka huoneen nurkasta. Pienimpään makuuhuoneeseen kerättiin isompaa purkujätettä odottamaan jätelavalle siirtoa.


Makuuhuoneiden väliseinän muodostavien kaappien purkamisesta saimme kuulla kauhutarinoita jo etukäteen ja melkoiselta urakalta se alkuun vaikuttikin. Ovien ja sisuskalujen paloitteluun vierähti tunti jos toinenkin, eivätkä ensimmäiset, kevyet yritykset runkojen purkamisesta vaikuttaneet lupaavilta. Kaikeksi onneksi purin kaappien reunustaa kiertävät listoitukset ensin, sillä ilman niitä alkoi vaikuttaa aivan siltä kuin kaapit olisivat elementteinä paikalleen asennettuja. Hieman vielä puukolla auki maalipintaa kaappien välistä ja kas: elementeiksihän nuo lopulta paljastuivatkin. Kun aika tulee, on kaapit yksinkertaista, tosin arvatenkin verrattain raskasta, nostaa paikoiltaan ja kuskata sellaisenaan jatkokäsittelyyn. Toistaiseksi kaapit jäivät kuitenkin paikoilleen, sillä vielä meillä ei ole paikkaa, johon purkujätettä voitaisiin kuljettaa.

Kaapit olivat itse asiassa todella hyvässä kunnossa ja peittoavat rakenteensa jämäkkyydessä nykyaikaiset, kalustelevystä kasatut rungot mennen tullen. Mikäli halukkaita ottajia kaapeille löytyy, niin lahjoitamme ne mielihyvin adoptoitavaksi uuteen kotiin. Itsellämme on tähtäimessä enemmän moderni koti sekä ilmeeltään että toiminnoiltaan, joten valitettavasti meiltä nämä taitavat jäädä vaille käyttöä.

Alkuperäiset puiset kaapit olivat ikäänsä nähden loistokunnossa, mutta päätynevät siitä huolimatta joko jätelavalle tai parhaassa tapauksessa uuteen kotiin.
Lattian säilyttämisen suhteen arvontalaulu raikaa edelleen. vaikka itse alankin olla aika vahvasti kallellaan lattian uusimisen suuntaan. Itse asiassa tämä on ollut suunnitelma alusta asti, mutta lattian pelkällä kunnostuksella olisi mahdollista säästää pitkä penni materiaalihankinnoissa. Asiaa voidaan vielä miettiä kuluvan viikon loppuun, sillä purkutöitä päästään jatkamaan toden teolla vasta ensi viikonloppuna. Toivon mukaan urakoitsija astuu ohjaksiin viikon päästä, mutta on toki mahdollista, että aloitus viivästyy ja meillä on kuin onkin enemmän aikaa purkuhommien suorittamiseen.

Lapset löysivät työmaalle tuodut tussit ja antoivat oman panoksensa keskusteluun lattian säilyttämisestä
Paljon jäi toki vielä paikoilleen, mutta kauhean paljon pidemmälle ei luultavasti päästäkään ennen kuin on joku paikka, johon remonttijätettä voi viedä. Tarvitsisimme paikalle roskalavan, mutta tätä varmaan saadaan odotella ainakin siihen asti, että remonttiurakasta päästään sopimukseen tyrkyllä olevan yrityksen kanssa.

Ensimmäinen askel remontin toteuttamisen suhteen on joka tapauksessa otettu ja tästä ei helposti voida enää kääntyä ympäri. Innostus uudesta asunnosta valtasi toden teolla mielen ja näillä höyryillä on tänäänkin selvitelty erilaisia asuntoon liittyviä asioita. Toivotaan, että hyvä mieli jatkuu mahdollisimman pitkään, jotta energiaa remontin tekemiseen riittää myös jatkossa.


1 kommentti:

  1. Olkaapa hyvät, A & T! Hyviä leikkejä sinne remontin keskelle toivottavat U & T

    VastaaPoista