lauantai 7. syyskuuta 2013

Lähtötilanne

Blogin perustamisen yhteydessä lupasin esitellä uuden asunnon heti ensi tilassa ja viimein käytössä on riittävästi materiaalia tarkoitusta varten. Kävimme tulevalla työmaalla ensimmäistä kertaa kaupanteon jälkeen ja räpsin muutaman otoksen samalla reissulla. (Kuvia voi klikata nähdäkseen ne suurempina.)

Perheemme tulevan valtakunnan kaikki 86 neliömetriä jakaantuvat olohuoneen, kolmen makuuhuoneen, keittiön ja muun tilan kesken seuraavasti (kiitokset vaimolleni alkuperäisen pohjapiirustuksen muuttamisesta selkeämmin esitettävään muotoon.)


Asunnon pohjapiirros (ei tarkistusmitattu). Kantavat seinät näkyvät piirroksessa muita paksumpina. Keittiön ja ruokailutilan vieressä näkyy rastilla merkittyinä talon hormistoja, joita ei luonollisestikaan voi purkaa tai siirtää.
Kivoina pieninä yksityiskohtina voidaan mainita koko asunnon kattava lattialämmitys ja sitä kautta seinäpatterien puuttuminen. 50-luvun tyyliin asunnon ikkunalaudat ovat malliltaan leveitä ja betonisia.

   
Haasteita ja ratkaisemista vaativia ongelmia löytyy mm. pienten makuuhuoneiden muodossa sekä riittävän säilytystilan löytymisen suhteen. Asunnon keskellä jäävä vaatehuonekompleksi on nykymuodossaan melko epäkäytännöllinen ja vaatii jonkinlaista uudelleenorganisointia. Lattia on vanha sekä kulunut ja ajatuksissa on kunnostamisen sijaan koko nykylattian purkaminen sekä uuden asentaminen. Parketin alta löytyy alkuperäinen linoleum-matto, jonka kiinnitysmateriaalista ei ole tietoa. Tässä on yksi asia, joka tulee lattiatöiden yhteydessä ottaa huomioon.

Keittiö on likipitäen alkuperäisessä asussaan, tosin kaappien ovet on vaihdettu joskus 70-luvulla. Parvekkeella ei ole lasitusta, mutta mitään julkisivusuojelusta johtuvaa estettä sen asennukselle ei onneksi ole. Lasien asentaminen on jo pelkästään turvallisuusseikka, sillä heti ensimmäisellä tutustumiskäynnillä alkoivat lapsemme kiipeillä parvekkeella pitäen kiinni noin metrin korkeudessa sijaitsevasta kaiteesta.

       

   


Kylpyhuone on uusittu putkiremontin yhteydessä muutama vuosi takaperin, mutta asunnon edellinen asukas, iäkäs rouvashenkilö, on saanut päättää materiaalit ja niinpä kylpyhuone on hempeän vaaleansininen. Asialle tullaan varmasti tekemään jotain jossain vaiheessa, mutta todennäköisesti jo pelkästään kustannussyistä tämä osa remontista jätetään odottamaan uutta verovuotta.

 

Tällainen on siis lähtötilanne, josta remontti alkaa. Tarkempiin suunnitelmiin eri huoneiden ja tilojen osalta palataan sitä mukaa, kun jotain ideoita syntyy. Toivon mukaan lähiviikkoina.

4 kommenttia:

  1. Intresting! Mua harmittaa, ettei tullut silloin otettua ennen ja jälkeen -kuvia omasta kämpästä.

    Meillä oli samanlaiset alkuperäiset vaatekaapit. Ihan perhanan lujaa tekoa, todella työläitä purkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä, kuka tuon purkamisen loppujen lopuksi tekee. Sehän olisi kyllä aika selkeä paikka säästää remontista koituvista kustannuksista, mutta en tiedä, riittääkö aikaa ja kapasiteettia.

      Nuo kaapit on varsinkin sisuksiltaan aika hyvässä kunnossa ja mieleen tulee, olisiko niillä jotain kierrätysarvoa?

      Poista
  2. Oijoi, yksi parhaista hetkistä (heti sen jälkeen kun remontti on valmis) kun kaikki on vielä edessä ja hirveät määrät suunnitelmia pörrää päässä. Tuo purku suju meillä tosi nopeasti. Olisiko mennyt kaksi - kolme päivää. Mutta se on kyllä tosi työvoimavaltaista touhua... Ja sitten pitää olla myös se paikka minne kaikki puuroska kannetaan.

    Me vietiin polttojätteisiin nuo puuosat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt kun tuleva kämppä siintää edessä vasta suunnitelmana, niin eletään sellaista täydellisyyden etsinnän aikaan. Piakkoin tulevat reaalimaailma, aikataulut sekä kustannukset eteen ja aletaan tehdä kompromisseja. Toivotaan, että lopputuloksessa ei kuitenkaan jouduta liian paljon tinkimään halutusta.

      Kaksi-kolme päivää purkutöihin kuulostaa meidän näkökulmasta aika pitkältä ajalta. Käytännössä hommaa pystyttäisiin tekemään yhden henkilön työpanoksella ehkä pari-kolme tuntia per päivä. Siinä saattaa joku tovi vierähtää, että homma on valmis ja varsinainen remontti pääsee alkamaan.

      Poista