tiistai 27. elokuuta 2013

Takaisin omistavaan luokkaan

Viikko sitten siirryimme jälleen niin kutsuttuun omistavaan luokkaan reilun parin kuukauden vuokra-asumisen jälkeen. Muuttamaan päästään tosin vasta reilusti myöhemmin, sillä hankittu asunto on käytännössä täysin remppakuntoinen ja tarkoituksena on tehdä lähes kaikki uusiksi lattiaa ja kattoa myöten.

Asiaa juhlistaaksemme kilistimme vaimon kanssa lasilliset lasten nukkumaanmenon jälkeen ja pyörittelimme uuden asunnon pohjapiirustusta pöydällä ideahatut päässä.Asumiseen liittyviä asioita on pyörinyt päässä kevään ja kesän ajan ja tämän blogin tarkoituksena on ruotia noita aiheita eri kanteilta. Hieman tätä jo aloittelinkin kirjoittamalla isän hoitovapaata käsittelevällä Sakkokierros-blogillani muuttamisen synnyttämiä ajatuksia ylös. Nuo tekstit löytyvät otsikoilla "Tavaroiden taikamaailma", "Muistoja seinissä" ja "Toisten nurkissa."

Tällä blogilla seurataan remontin edistymistä sekä pohditaan meidän perheemme asuntoon ja asumiseen liittyviä unelmia. Itseäni kiinnostaa erityisesti se, kuinka noita unelmia saadaan toteutettua käytännössä ja mistä mahdollisesti joudutaan tinkimään. Kaikkeen eivät rahat kuitenkaan riitä ja osaa ideoista ei ehkä ole käytännössä mahdollista toteuttaa.

Haluan erikseen vielä alleviivata, että tämä blogi ei ole remontti-blogi sanan suoranaisessa merkityksessä. Emme aio itse olla remonttia toteuttamassa, vaan pyrimme löytämään tehtävään luotettavan remonttifirman, joka tekee ideoistamme ja unelmistamme totta. Totesimme, että lastenhoidon, työn, harrastusten ja muiden aikaa syövien menojen lomassa emme yksinkertaisesti omaa tarvittavaa kapasiteettia remontin itse tekemiseen. Aiemmassa omistusasunnossamme sisään muuttaessa tehty pintaremontti tehtiin omin pienin kätösin, mutta myönnän auliisti, että en ole ammattilainen ja työn jälki paikoitellen heijastelee tätä valitettavaa tosiseikkaa. Tällä kertaa en halua jäädä harmittelemaan samaa asiaa vuosikausiksi, vaan luotan ammattilaisten osaamiseen. Ei sekään toki välttämättä mitään takaa, mutta todennäköisyys on ehkä parempi.

Ensi alkuun tarkoituksena on esitellä uusi asunto pohjapiirustuksen ja valokuvien kera. Tähän tosin saattaa kestää tovi, sillä hallinta asunnosta siirtyy meille vasta lokakuun alusta. Olemme kuitenkin sopineet entisten omistajien kanssa, että pääsemme käymään asunnossa suunnittelureissulle jo piakkoin, joten tarvittavat kuvat otetaan silloin.

Mutta... Tästä se lähtee. Katsotaan, saadaanko aiheesta jotain mielenkiintoista irti ja toteutuuko epävirallinen "Jouluksi kotiin"-tavoite.

P.S. Sakkokierros kyllä jatkaa ainakin hoitovapaan loppuun saakka. Yritän parhaani mukaan löytää aikaa molempien päivittämiseen.

4 kommenttia:

 1. Apus toka lukija! (Muistahan jakaa myös FB:ssä uudet päivitykset.)

  Mulla muutama remppakontakti, paan meiliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi, tilaa RSS-syöte tai blogitekstit meilitse :)

   Voipi olla, että ihan jokaista statusraporttia rempan edistymisestä ei tule julkaistua Facebookissa. Yritän kuitenkin olla tämän blogin suhteen aktiivisempi tekstien markkinoinnissa. Sakkokierroksen suhteen tilanne on jäänyt lähinnä aktiivisten seuraajien ja puskaradion varaan.

   Poista