maanantai 23. syyskuuta 2013

Habitaren antia

Käynti Habitaressa on kuulunut perheemme ohjelmaan lähes vuosittain, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Tällä kertaa olimme tosin liikkeellä hieman enemmän tosissamme ja kun ensimmäisen, muutaman tunnin vierailun seurauksena emme ehtineet katsoa kuin lähes pelkästään kodinkoneita, suuntasimme ihmisvilinään uudemman kerran vielä lauantaina. Kaikeksi onneksi saimme jätettyä lapset hoitoon isovanhemmille ja pystyimme keskittymään tarjontaan täysipainoisesti, ilman huomiosta kilpailevia pikkuihmisiä.

Yleensä messuilla on haahuiltu lähinnä huonekalu- ja sisustusosastoilla, mutta tällä vierailuilla nuo alueet jäivät lähes täysin tutkimatta. Pääpaino vierailussa oli erilaisiin rakennusmateriaaleihin ja toteutustapoihin tutustuminen sekä viime hetken ideoiden kartoittaminen.

Voin todeta reissun kaikin puolin onnistuneen. Esimerkiksi erilaisia lattiamateriaaleja oli koossa pienellä alueella sellaisia määriä, että vastaavan tarjonnan näkemiseen olisi muuten pitänyt kuluttaa tunneittain aikaa, litroittain bensaa ja koko perheen hermot olisivat olleet todella kireällä. Todennäköisimpänä lattiamateriaalina sekä ennen että jälkeen messujen olemme pitäneet parkettia, mutta sopivan löytäminen pelkästään rautakauppojen valikoimasta on osoittautunut haastavaksi. Habitaressa sen sijaan keskustelimme 4-5 parkettifirman edustajien kanssa, kartoitimme valikoimaa, tilasimme näytepaloja sopivilta tuntuvista vaihtoehdoista sekä pyysimme yhden tai kaksi tarjousta varsinaisesta parkettityöstä. Kaikki tämä parissa tunnissa, ilman mainittavaa tunnelman kiristymistä. Lisäksi saimme tutkittua muita materiaalivaihtoehtoja sekä pohdittua niiden hyviä ja huonoja puolia.

Hieno löytö oli Helsingin Erikoishöyläys -niminen liike, jonka tuotteista huomio kiinnittyi jalkalistoihin. Itse listoissa ei ollut ulkoisesti mitään erityistä, mutta heidän edustajansa mukaan mihin malliin tahansa pystytään tekemään johtoura sisälle, eikä kustannuskaan tuntunut kovin kummoiselta. Tämä saattaa helpottaa mm. asunnon tietoverkkokaapelointia, joka on toistaiseksi aiheuttanut harmaita hiuksia allekirjoittaneelle ja saanut jopa harkitsemaan koko osion tiputtamista remonttisuunnitelmasta.

Kodinkonepuolelta ei kylmälaitteen lisäksi muita tilauksia vielä tehty, mutta tarjouspyynnöt laitettiin vetämään tietyistä keittiölaitteista. Nämä liittyvät melko oleellisesti keittiön tilaamiseen, joten toivottavasti varteenotettavia tarjouksia tipahtelee postiluukusta vielä tämän viikon alkupuolella.

Muutoin käynnin anti jäi ehkä vähemmän konkreettiseksi. Keittiön hanaksi löytyi varteenotettava malli Orakselta ja keskustelimme parin eri puuseppäliikkeen edustajan kanssa eteisen narikan rakentamisesta. Jää nähtäväksi, mitä näistä tullaan loppujen lopuksi käyttämään, mutta mikäli näitä vaihtoehtoja käytetään, on jonkinlainen ensikosketus jo otettu.

Ensi vuonna olemme toivon mukaan liikkeellä jälleen sisustus- ja ideointimielellä, eikä varsinaisiin rakennusaiheisiin tarvitse keskittyä. Tämänkertainen vierailu oli joka tapauksessa onnistunut ja saimme mielestämme paljon konkreettisia ajatuksia siitä, miten tiettyjä remontin osa-alueita lähdetään toteuttamaan. Käytetyt tunnit saadaan toivottavasti säästettynä aikana takaisin remontin kuluessa.

P.S. Messukeskuksen kahvila- ja ravintolatarjonta oli uudistunut edellisestä visiitistä ja erityisesti yläkerran Fazerin kahvila teki vaikutuksen sekä sisustukseltaan ja tarjonnaltaan. Pisteet tyylikkäästä tapetista sekä herkullisesta chili-suklaakakusta.

4 kommenttia:

 1. Toi Helsingin Erikoishöyläys on varsinkin puutalon remppaajalle todellinen löytö. Eihän se tavara edullisimmasta päästä ole, mutta laatua ja palvelua saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintoihin asti ei vielä tutustuessa päästy, mutta tuskin pelkät jalkalistat mitään mahdottomia voi olla. Pitää joka tapauksessa käydä hakemassa jotain näytepaloja ja kysäistä samalla hinnastosta.

   Kiva joka tapauksessa kuulla, että kokemukset firmasta ovat olleet positiivisia.

   Poista
 2. Itse asiassa erikoishöyläys ei ole juurikaan sen kalliimpi kuin mutkaan kun katsotaan puulistoja. MDFää ei meillä käytetä
  Risto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin MDF:ää edellisessä asunnossa, mutta ei se oikein tuntunut sopivalta. Sielläkin päädyttiin puulistoihin ja samoin käy kyllä tälläkin kertaa.

   Poista