torstai 12. joulukuuta 2013

Keittiötä kasaan

Viimeinkin jotain silmin nähden havaittavaa edistystä! Ei sillä, etteikö pohja- ja pintatöiden valmistuminenkin olisi selkeätä eteenpäin menoa, mutta lopulta betonipintojen päälle alkaa kasvaa jotain uutta.

Keittiöfirman asentajat saapuivat asunnolle keskiviikkona ja aloittivat kaappien kasaamisen. Aamulla hieman neuvoteltiin asentajien, urakoitsijan ja meidän kesken työjärjestyksestä ja loppujen lopuksi sovittiin, että keittiön asennus jää tauolle alakaappien asentamisen jälkeen, jotta urakoitsijan porukalla on riittävästi aikaa ja rauhaa tehdä keittiön seinän stucco-käsittely kunnolla valmiiksi. Aivan kaikkea materiaalia ei keittiön asentajilla ollut mukana kuitenkaan, joten vähintään ovien asentaminen olisi jäänyt seuraavaan viikkoon. Nyt sovitun mukaisesti hommat jatkuvat yläkaappien runkojen asennuksesta.Ei varsinainen remonttiurakoitsijakaan ole ollut toimettomana. Kaikki seinät on tasoitettu ensin kertaalleen ja karkeimmat kolot vielä toiseen kertaan. Käsittääkseni pinnat jäävät tähän kuntoon ensi vuoden puolelle, jolloin suoritetaan seinien pintamaalaus. Katto on suurilta osin myös tasoitettu ja maalattu. Ainoastaan keskimmäisessä makuuhuoneessa on vielä töitä tällä saralla viime hetken johtovetomuutosten johdosta. Keittiössä kylmäkoneen syvennyksen seinien tasoitus on käynnissä, jotta saadaan pahimmat pölyä keräävät tiilenpäät sekä esteettiset haitat piiloon.

Kylmälaitteen syvennyksen takaseinän tasoitus on vielä kesken, samoin lattian. Seinät ovat koko huoneistossa iloisen laikukkaita tasoittamisen seurauksena. 


Remontti alkaa vedellä viimeisiään ennen joulutauolle rauhoittumista. Keittiön suhteen on vielä hieman palloja ilmassa mm. tiskikoneen ja allaskaapin alle mahdollisesti asennettavan vesieristematon sekä valojen ja pistorasioiden asennuksen suhteen. Lisäksi osa pohjatöistä sekä keittiön takaseinän pintakäsittely on vielä tekemättä, mutta näidenkin pitäisi valmistua ennen tiistaita, jolloin keittiön asentajat tulevat suorittamaan hommansa loppuun saakka. Yritämme parhaamme mukaan setviä avonaiset asiat kuntoon viikonlopun aikana, jotta saamme itsekin tarjottimen mahdollisimman tyhjäksi ennen joulun viettoon rauhoittumista.

Huolella tehtyjen pintatöiden vaikutus asunnon yleisilmeeseen on todella merkittävä, mutta niiden todellista vaikutusta on vaikea vielä tällä hetkellä nähdä. Keittiön kaapit sen sijaan ovat jotain konkreettista ja selvä todiste siitä, että asunnosta vielä jonain päivänä tulee asuttava ja perheemme voi viimein muuttaa uuteen kotiin. Sitä päivää odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti