perjantai 6. joulukuuta 2013

Väliaikaraportti

Puhtaat valkeat seinät pienimmässä makuuhuoneessa
Kuluneella viikolla remonttityömaalla on tehty pääasiassa pintatöitä ja valmistauduttu keittiön asennukseen. Eilen asunnolla käydessä saatoin todeta makuuhuoneiden sekä olohuoneen seinien käyneen läpi tasoitustyöt ja saaneen pintaansa ensimmäiset kerrokset pohjamaalia. Työpäivä oli tuossa vaiheessa vielä kesken ja pintatöistä vastanneelta työmieheltä sain vakuutuksen, että pintatyöt saataisiin päätökseen myös keittiön osalta päivän loppuun mennessä. Nähtäväksi jää, tarvitseeko seiniä pohjamaalata vielä toiseen kertaan.

Keittiö palasina olohuoneen lattialla. Siro keittäjä ei kuulu pakettiin.
Pitkin viikkoa olohuoneen lattialle on ilmaantunut keittiön asennuksessa tarvittavaa tavaraa. Keittiökaappien rungot sekä suurin osa ovista on jo vastaanotettu ja odottavat ensi viikolla paikalle saapuvia keittiöfirman asennusmiehiä. Samoin uuni ja tiskikone on jo toimitettu, mutta liesi jostain syystä puuttui ensimmäisestä kuormasta. Liesituuletin löytyy lähimmästä postista, joten ainakin jotain pitää itsekin käydä toimittamassa remonttityömaalle. Sama toki koskee myös hanaa ja tiskiallasta, jotka hankimme erillään muusta keittiötilauksesta.

Vastoin etukäteen tehtyjä suunnitelmia päädyimme kuitenkin asennuttamaan parvekelasit jo tämän vuoden puolella. Päätökseen vaikutti lasitusfirman kanssa tehty sopimus laskutuksen siirtämisestä alkavan vuoden puolelle. Näin onnistumme hyödyntämään tämänkin pienen osan remontista aiheutuvista työkustannuksista vasta seuraavan vuoden kotitalousvähennyksissä. Samassa kirjoituksessa mainittiin myös pesutornin hankinnan lykkääminen, mutta nykyisen pesukoneen hajottua taitaa olla tarpeen harkita tuotakin päätöstä uudemman kerran.

Parvekelasien asennus sinänsä on käytännössä lähes välttämättömyys. Pystyn hengittämään rauhallisemmin, kun voin olla pelkäämättä lasten tippuvan maahan parvekkeen matalan kaiteen yli. Lisäksi olen omalla kohdallani huomannut, että parvekkeen käyttö lisääntyy huomattavasti, kun lasit auttavat pitämään ulkoa tulevan roskan suurimmalta osin pois parvekkeelta.

Vasta-asennetut parvekelasit. Avauskahvaan saatiin lisättyä myös (lapsi)lukko, kun pienten lasten olemassa olo tuli puheeksi myyntiedustajan kanssa.

Remontti etenee, vaikka välillä tuntuukin, ettei näkyvää edistystä tapahdu. Ensi viikolla otetaan jo isompia näkyviä askeleita, kun keittiön asentajat saapuvat hoitamaan omia hommiaan. Tätä ennen pitäisi toki saada vielä pintatyöt päätökseen sekä keittiön takaseinän tasoitus ja käsittely hoidettua. Keittiön yläkaappien ovia saadaankin sitten odotella vielä joulunalusviikkoon asti, samoin kuin keittiön työtasoa. Tällä hetkellä tuntuu entistä vahvemmin siltä, että päätös muuton lykkäämisestä tammikuun puolelle oli oikea. Ennen joulua pitäisi kuitenkin tapahtua vielä aika paljon, eikä mikään tietenkään mene pieleen, eihän?

Keittiötä, lattiaa, kodinkoneita, lunta ja joulua odotellessa on hyvä hetkeksi rauhoittua juhlimaan Suomen itsenäisyyttä. Toivotankin kaikille lukijoille hyvää ja juhlallista itsenäisyyspäivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti