tiistai 28. tammikuuta 2014

Muuttopäivä(t)

Laatikkopinot valtasivat olohuoneen nurkan pakkaamisen edetessä.
Virallinen muuttopäivä oli viime perjantai, tammikuun 24. päivä. Sitä edelsi reilun viikon jatkunut, loppua kohti kiihtynyt pakkaaminen, joka oikeastaan saatiin päätökseen vasta muuttomiesten kantaessa tavaroita autoonsa. Muuttopäivää edeltävänä iltanakin pakkaaminen jatkui lähes neljään saakka. Varsinaisena muuttopäivänä siirrettiin käytännössä kaikki tavarat tauluja lukuunottamatta. Taulut haettiin vasta maanantaina, kun pääosa muista tavaroista oli löytänyt jonkinlaisen sijoistuspaikan uudesta kodista ja ympäristö koettiin turvalliseksi "herkempien" esineiden kannalta. Aivan viimeiseksi jäänyt muuttotavara, taulu sekin, ei mahtunut oman auton kyytiin toisen turvaistuimen kieltäydyttyä irtoamasta, joten hain läheiseltä taksitolpalta auton ja kuljettajan avuksi. Käy se näinkin.

Uudella asunnolla saatiin hommat enemmän tai vähemmän valmiiksi aivan viime metreillä. Joitain häntiä toki jäi ja tällä hetkellä asunnossa elellään ilman kynnyksiä, kunnostettua astiakaappia ja mattoa vaatehuoneen lattialla. Kun remonttivälineet oli siivottu pois nurkista, paljastuivat työn jäljet pahvien ja maalaustelineiden takaa. Tyhjä, kunnostettu asunto vaikutti aika lailla juuri siltä, mitä lähdettiin hakemaan, joten ainakin toistaiseksi tilaajapäässä voidaan olla tyytyväisiä työn lopputulokseen.


Kuvia tyhjästä asunnosta. Klikkaa suuremmaksi.
Tavaroiden pakkaamista ja siirtämistä seurasi armoton, parin vuorokauden mittainen purkuoperaatio. Työtä ei helpottanut tavaroiden määrän ja säilytystilan välinen epäsuhta. Kaikki mahdolliset kirjahyllyt laitettiin pikaisesti kasaan ja vaatehuone viimeisteltiin käyttökuntoon, mutta näistä huolimatta tavaraa jouduttiin pakkaamaan pahvilaatikoihin ja tunkemaan ylimääräiseksi jääneeseen, pienimpään makuuhuoneeseen. Tavaroiden karsiminen saa siis jatkua, vaikka samalla pyrimme myös keskittymään kirjahyllyjen lopullisen kokoonpanon päättämiseen sekä vähintään vanhempien makuuhuoneen vaatekaappien hankintaan.

Laatikkopinot leviteltynä uuden asunnon lattioille. Toisesssa kuvassa mukana myös murheenkryyniksi osoittautunut uusi pesukone. Tästä aiheesta lisää toivon mukaan pikapuoliin.


Päädyimme teettämään sekä uuden asunnon remontin jälkeisen siivouksen että vanhan asunnon poismuuttosiivouksen ammattilaisella, vaikka vaimoni pitkään ajattelikin hoitavansa jälkimmäisen omin pienin kätösin. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että päätös oli järkevä, vaikka rahanmeno hieman hirvittääkin. Kaikenlaisia pikkuhommia ilmaantuu joka illalle ja siivouksen ulkoistaminen poisti yhden huolenaiheen listalta.

Lapset saatiin onneksi kaiken tämän sekasorron keskeltä hoitoon isovanhempiensa luokse ja niin pakkaamisen loppurutistus, varsinainen muutto sekä iso osa purkamisesta saatiin hoidettua ilman pienten jalkojen tepsutusta, vaipan vaihtoa ja säännöllisiä ruoka-aikoja. Syödä kuitenkin piti aina välillä ja lauantaina kävimme vaimon kanssa myöhäisellä illallisella läheisessä ravintolassa. Jääkaappiin varattu shampanjapullo jäi viikonlopun aikana korkkaamatta, mutta pääsimme kuitenkin nostamaan lasilliset kuohuvaa viimein tapahtuneen muuton kunniaksi.
3 kommenttia: