sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pari viikkoa vielä

Loppiainen tuli ja meni. Hommien piti jatkua heti joulunajan viimeisen pyhäpäivän jälkeen, mutta sairastapauksista johtunut urakoitsijan työvoimapula lykkäsi urakan uudelleen käynnistystä vielä parilla päivällä eteenpäin. Kun vuokrasopimus oli jo irtisanottu ja seuraavat potentiaaliset asukkaat soittelivat katselmointiaikaa, alkoi kylmä hiki hivenen valua pitkin selkää. Urakoitsija kuitenkin vakuutteli, että aikataulu oli tehty tarkoituksella väljäksi ja "otetaan nämä pari päivää" kiinni. No, luottoa ainakin toistaiseksi vielä löytyy. Hommat pitäisi kuitenkin saada pakettiin seuraavan n. 10 työpäivän kuluessa, jotta asunto olisi muuttokunnossa sovittuna päivänä. Kämpällä kävellessä tuo tuntuu aika optimistiselta, mutta toivottavasti ammattilaiset osaavat arvioida työn määrän tällaista maallikkoa paremmin.

Ruokailutilan ja makuuhuoneen tasoitetut lattiat.Jotain näkyvääkin työmaalla on saatu aikaiseksi. Lattiat on tasoitettu parketin asennusta silmälläpitäen. Muuten pinta lie ollut melko tasainen, mutta entisten väliseinien alta löytyneet urat on nyt laitettu umpeen. Lisäksi pintamaalauksien piti alkaa perjantaina, mutta ainakaan silmämääräisesti en huomannut mitään edistystä seinissä. Lisävinkkiä voi ehkä hakea maalipurkkien puutteesta.

Parvekelasit käytiin korjaamassa samoin perjantaina. Alkuperäisessä asennuksessa parvekkeen alareuna oli pellitetty siten, että sisään mahdollisesti pääsevä sadevesi ei käytännössä olisi päässyt valumaan pois. Pisteet lasifirmalle asian hyvin hoitamisesta. Pelti käytiin vaihtamassa ilman suurempia vastalauseita.

Keittiöfirmaan tehty reklamaatio eteni jonkin verran. Uudet osat ovat jo tehtaalla työstettävänä ja korjausten pitäisi tapahtua muuttoviikolla. Joistain reklamaation yksityiskohdista oli meillä ja keittiötoimittajalla hieman eriävät mielipiteet, mutta toivon mukaan ne saadaan jollain lailla ratkaistua. Yleisesti ottaen ihmetyttää osa vastakommenteista, koska vastaukset olisivat löytyneet toimittamastamme reklamaatiosta. Ajattelin, että asioiden selventäminen valokuvilla olisi ollut tyhjentävä lähestymistapa, mutta olin ilmeisesti väärässä. En toki voi tietää, onko kuvia edes katsottu vastaanottajan päässä.

Parketti toimitettiin kohteelle perjantaina. Kuski soitti puoli kahdeksalta aamulla ja ihmetteli, kun ei ollut saanut urakoitsijaa kiinni. Sanoi kuitenkin, että odottaa talon edessä siihen saakka, kun vaimoni pääsee paikalle, koska ei viitsi jättää paketteja ulos sateeseen. Teki sen kuitenkin sillä samalla hetkellä kun vaimoni tuli varttia myöhemmin kuittaamaan toimituksen. Onneksi yksi remonttimiehistä sattui melkein heti paikalle, ettei vaimoparka joutunut yksin raahaamaan painavia paketteja yläkertaan.

Parkettiniput totuttelemassa uuden kotinsa lämpöön.


Itselläni lauantai kului ensin rautakaupassa vaatehuoneen hyllyn osia hankkiessa ja tämän jälkeen asunnolla niiden asennusta valmistellessa sekä huoneiden kulmia imuroidessa. Hieman ahdistaa muuttopäivänä eteen tuleva säilytystilan puute, mutta kaipa tavarat voi tarvittaessa säilyttää tovin pahvilaatikoissa, mikäli vaikkapa vaatekaappeja ei ole, kuten nyt on käymässä. Jonkun aikaa toki tulee toimeen pahvilaatikoidenkin varassa, mutta pidemmän päälle tuollainen keskeneräisyys käy hermoille.

Kaikesta huolimatta lähestyvä muutto saa aikaan positiivista kutinaa vatsanpohjassa. Pitkin asuntoa käyskentely saa ajatukset laukkaamaan tulevan muutoksen suuntaan ja remonttityömaa alkaa pikku hiljaa muuttua tulevaksi kodiksi. Kodin tuntua osaltaan lisää ulko-oveen tehty nimenvaihdos. Paljon on vielä tehtävää, mutta toivon mukaan hommat saadaan kunnialla päätökseen sovitun aikataulun puitteissa.

Päivitetty projektisuunnitelma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti