maanantai 14. lokakuuta 2013

Ammattilaiset irti


Parin viikon omatoimisen purkurupeaman jälkeen ovat ammattilaiset viimein aloittaneet oman urakkansa. Ensi töikseen remonttiryhmä poisti suunnitelman mukaiset väliseinät, lattiamateriaalit sekä loput kiintokalusteet. Tällä hetkellä asunto näyttäytyy karuimmillaan ja seuraavat askeleet johtavat kaikki kohti huoneiston lopullista muotoa.

Puretut linoleum-matot rullina. Ruokailutilan oviaukko purettuna ja kylmälaitteen tila avattuna. Näkymä eteisestä ruokailutilaan päin.


Seinälle turvaan nostetut data- ja antennikaapelit. Keittiön ja ruokailutilan väliseinä lekakäsittelyn jälkeen.

Makuuhuoneen lattiassa erottuu selvästi puretun seinän reitti. Seinästä jäi jäljelle ainoastaan sähköpiuhat katosta roikkumaan.


Kustannuksia leikataksemme sovimme urakoitsijan kanssa, että suoritamme vähäpätöisempiä apinahommia omien aikataulujemme salliessa ja ensimmäisenä näistä tuli vastaan remonttijätteen kantaminen. Reilun neljän tunnin huhkimisen ansiosta asunnosta saatiin siivottua iso osa remonttimiesten tuottamasta purkujätteestä jätelavalle. Tällä hetkellä selkään sattuu, puhti on aivan poissa ja on pakko todeta, ettei toimistotyöläisen pehmoista runkoa ole tarkoitettu 20 kg tiilisäkkien kantamiseen. Tästä huolimatta olen tyytyväinen, että pystymme antamaan edes pienen panoksen oman kodin remontin eteen.

Keli onneksi suosi siivouspäivää. Olisi vaimonkin ollut ikävä raahata romua vesisateessa.

Teimme myös ensimmäisen muutoksen suunnitelmiin. Viime hetkellä käänsimme kelkkamme vaatehuoneen seinän puhkaisemisesta ruokailutilaan päin ja komeron rakentamisesta avattuun tilaan. Esteettisistä syistä totesimme, että ruokailutilan seinä on parempi jättää koskemattomaksi ja hyödyntää käytävällä sijaitseva kaappi harvemmin tarvittavan keittiötavaran säilytykseen. Siivoustarvikkeet siirtyvät näin ollen vaatehuoneen puolelle ja tuon tilan suunnittelu sai jälleen uuden vaatimuksen.


Hommat ovat siis pyörähtäneet käyntiin ja juna on alkanut liikkua kohti määräasemaa. Tällä hetkellä on taas melko innostunut olo remontista ja uusi koti siintelee jo jossain horisontissa, vaikka paljon on toki vielä tehtävää jäljellä. Kun asunto on nyt riisuttu runkoonsa asti, on mielenkiintoista seurata, kuinka lopullinen koti rakentuu pala palalta, toivottavasti suunnitelmien mukaisesti. Uusi viikko tuonee mukanaan ensimmäiset askeleet eteenpäin.

***

Ja loppuun vielä syksyn muotivinkki: Näppärä remonttimies askartelee uuden vyön unohtuneen tilalle purkujätekasasta pelastetuista pimennysverhojen naruista. Komeus viimeistellään vielä pienillä, roikkuvilla puupallukoilla.


Kalpene kateudesta Kuvihumpu ja Huippuhomma!


2 kommenttia:

  1. Hahahaa! Mainio tuunausvinkki :) Mutta voi terve, että on sykähdyttävän näköistä toi purkukasa. On se hienoa, kun seinä tottelee lekaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se aika vaikuttava kasa tiiltä ja sementtiä. Kaikki muu roina siivottiin kämpästä itse, mutta tuo kasa oli se, jonka kohdalla tuli stoppi. Siinä vaiheessa ainakin allekirjoittaneen alaselkä oli jo siinä kunnossa, että kantamisen jatkaminen ei olisi ollut kovinkaan järkevää. No, rahalla saa...

      Poista