keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Länsirintamalta ei mitään uutta

Remonttityömaa on ollut hiljainen jo reilun viikon. Viivästys on tosin aiheutunut työn teettäjästä johtuvista syistä, eikä urakoitsijaa voi asiasta syyttää. Teetimme testejä vanhoista materiaaleista ja halusimme itsellemme mielenrauhaa tulevan kodin suhteen. Mikään isännöitsijältä, taloyhtiöltä tai urakoitsijalta saamamme tieto ei itse asiassa viitannut mahdollisuuteen mistään haitallisesta, mutta halusimme asiasta mustaa valkoisella ja päädyimme lähettämään näytteitä testattavaksi. Lopputuloksena oli, ettei meillä ole syytä huoleen ja voimme aikanaan muuttaa turvallisin mielin uuteen asuntoon. Viivästyksestä huolimatta urakoitsija on edelleen luottavainen, että remontti valmistuu viimeistään joulukuun puolessa välissä.

Jotain edistystä sentään on tapahtunut. Päätimme viimeinkin keittiön toimittajasta ja olemme parhaillaan viimeistelemässä keittiösuunnitelmaa lopulliseen muotoonsa, jotta pääsemme allekirjoittamaan sopimuksen alle ja toivon mukaan ehdimme vielä saada keittiön paikoilleen ennen joulua. Viimeisin luonnos jouduttiin toteamaan osittain toteutuskelvottomaksi ja seuranneet muutokset pakottivat meidät vielä kertaalleen piirustuspöydän ääreen. Mittauskäynti yritetään hoitaa ensi viikon alussa, jotta tehtaalla saadaan pyörät pyörimään mahdollisimman pikaisesti. Makuuhuoneiden kaapit oli tarkoitus tilata samalla, mutta ne jäävät todennäköisesti nyt ensimmäisen tilauksen ulkopuolelle.

Keittiöön liittyvät olennaisesti myös keittiökoneet, joiden osalta täydennettiin tilausta aiemmin tilatun kylmäkoneen seuraksi.

Lisää edistysaskeleita otettiin parvekelasien tilaamisen muodossa. Alunperin tarkoitus oli asennuttaa nämä vasta ensi vuoden puolella kotitalousvähennyksien tasapainottamisen vuoksi, mutta saimme sovittua laskutuksen vuoden alkuun, vaikka työ tehdäänkin hieman ennen joulua. Parvekelasit sinänsä ovat uudelle parvekkeelle pakkohankinta, sillä kaide on sen verran matala, että ilman laseja saisi jatkuvasti pelätä lapsien tippuvan alas parvekkeelta. Tästä näkökulmasta on oikeastaan aika hyvä, että tämäkin osa remontista tulee toteutettua samassa rytäkässä muiden töiden kanssa.

Myös lattian metsästys on jatkunut ja tällä hetkellä voitolla on valkolakattu saarniparketti. Harkitsimme jonkin aikaa aivan tosissamme betonilattian hiomista edustuskuntoon, mutta molempia vanhempia häiritsi mielikuva päälleen kopsahtelevista lapsista ja hautasimme ajatuksen betonista jonkin joustavamman lattiamateriaalin tieltä.

Konkreettisen rakentamisen puutteesta johtuen jää tämänkertaisen päivityksen kuvitus puuttumaan. Palataan asiaan ensi kerralla, kun olemme taas käyneet työmaalla ja nähneet, kuinka uudet väliseinät ovat lähteneet rakentumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti