keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sinistä ja sattuu

Kummoistakaan näkyvää muutosta ei työmaalla ole tapahtunut pitkään aikaan. Makuuhuoneiden välinen seinä on pystytetty, narikkaan tehty kosmeettinen muutos ja kylmäkoneen syvennys alustettu. Hommia hidastaa tällä kertaa taloyhtiön vaatiman sähkösuunnitelman puute. Tämä taas johtuu siitä, ettei moista paperia ole vielä viimeistelty, koska pistorasioiden, datapistokkeiden ja valaisinten lopullisia paikkoja ei olla saatu päätettyä.

Makuuhuoneiden väliseinä. Kylmälaitteen syvennys keittiössä.


Saimme viimein järjestettyä palaverin urakan toteuttavan sähkömiehen kanssa ja kävimme yksityiskohtaisesti läpi alustavan suunnitelmamme. Muut tilat ovat melko suoraviivaisia, mutta keittiön väliseinän purkamisesta johtuvat muutostyöt aiheuttavat jonkin verran päänvaivaa. Katon raudoitukset vaikeuttavat sähköroilojen tekoa ja tällä hetkellä näyttäisi käyvän niin, että osa valaisimien kytkimistä tullaan toteuttamaan langattomina ratkaisuina. Itse komponentit ovat selvästi perinteisiä kalliimpia, mutta hinnan erotus tulee toivon mukaan takaisin säästetyissä työkustannuksissa.

Sähköä kätevästi keskeltä huonetta. Jokaisella koordinaatiston akselilla tarkasteltuna.

En tiedä, missä vaiheessa niin kävi, mutta alunperin korkean prioriteetin toiveesta lähtenyt datakaapeloinnin toteuttaminen on siirtynyt oikeasti työlistalle. Ajattelin, että kustannusarviosta olisin pystynyt päättelemään, haluammeko moisen oikeasti toteuttaa, mutta kustannusarvion näyttäytyessä vain yhtenä kokonaissummana on asioiden priorisointi käytännössä mahdotonta. Tällä hetkellä keskustelemme lähinnä siitä, riittääkö sähkökaapin valmius kaikkiin pyytämiini portteihin vai pitääkö jostain karsia tai tehdä muutoksia sähkökeskuksen päähän.

Televisiottomassa taloudessamme antennikaapeloinnin nykytarve on käytännössä nolla, mutta tästä huolimatta pyysin lisäämään yhden pistokkeen olohuoneen lyhyellekin seinälle. Ehkä tuota osaa arvostaa itse joskus muutaman vuoden päästä.

Lisää pistorasioita olohuoneeseen. Sähkön lisäksi samaan kokoelmaan data, antenni ja kaiutinkaapeli.


Sähkötyöt siis (ilmeisesti) etenevät, vaikka näkyvyys työn kulkuun onkin hieman hatara. Valitettavasti tätä odotellessa emme pysty juurikaan vaikuttamaan remontin etenemiseen, paitsi pyrkimällä päätöksien tekoon mm. lattian ja kiintokalusteiden suhteen. Näissä tosin ei olla lähelläkään ratkaisuja ja aiheiden pohtiminen aiheuttaa lähinnä vain harmaita hiuksia päivittäin.

Kuten edellisessä kirjoituksessa taisin mainita, pääsimme viimein päätökseen keittiön toimittajasta. Lopullisen ratkaisun hieromisen jälkeen saimme tilattua osan keittiöstä, tarkemmin sanottuna keittiön alakaapit sekä kylmälaitteen päälle tulevan kippikaapin. Yläkaapeista vaimoni sai 50-luvun henkeä mukailevan kuningasajatuksen, mutta sen toteuttaminen vaatisi käytännössä puusepän palveluiden hankkimista. Tarjouksia on kyllä pyydetty, mutta hintaa enemmän arveluttaa keittiön yleisilme. Tuleeko keittiöstä levoton, mikäli ylä- ja alakaapit on toteuttanut eri yritys, eri ulkonäöllä ja eri materiaaleilla? Saattaa käydä niin, että yläkaapitkin tilataan loppujen lopuksi samasta paikasta alakaappien kanssa ja tuo mainittu kuningasajatus hyödynnetään jossain muussa yhteydessä.

Tässä siis lyhyehkö tilanneselvitys työmaalta. Olemme olleet yhteydessä projektipäällikköön vähintään parin päivän välein ja edelleen usko on kova, että urakka valmistuu toivotun aikataulun mukaisesti. Mikäli oikeasti aiomme muuttaa uusille kulmille ennen joulua, tulee päätös tehdä kuun lopussa, jotta nykyinen vuokrasopimus saadaan irtisanottua ajallaan. Elämme siis jännittäviä aikoja...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti